У будинку на вул. Підвальній, 9 проведуть ремонт фасаду і заміну вікон. Вартість робіт становитиме близько 2,8 млн. грн. Про це повідомила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Будинок на вул. Підвальній, 9 належить до культурної спадщини ЮНЕСКО, оскільки розташований в історичному центрі міста. В таких будівлях заборонено проводити заміну вікон та дверей на металопластикові.

«У даному будинку вікна потрібно привести до одного зразка, оскільки мешканці будинку позамінювали їх на пластикові. Вже цього року плануємо провести ремонт фасаду цього будинку і провести заміну вікон», - розповіла Лілія Онищенко.

Нагадаємо, у Львові нараховується понад 2 тис. будинків, які належать до культурної спадщини. Відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини» за проведення будь-яких робіт, які можуть завдати або завдали шкоди пам’ятці архітектури, передбачений штраф. На сьогодні у судах Львова перебуває велика кількість справ щодо встановлення пластикових вікон в історичних будинках.