1 0 xx
Фото із відкритих джерел
Президент Росії Володимир Путін, коментуючи можливість домовитися з президентом України Володимиром Зеленським про мир і дружбу, заявив, що «надія вмирає останньою».

Про це він сказав в інтерв'ю російському агентству ТАСС, пише "УНІАН".

На запитання, чи є ймовірність домовитися з Зеленським про мир і дружбу, Путін відповів: «Надія вмирає останньою, є. Але, на жаль, ось він (президент Володимир Зеленський) приїхав з Парижа і почав говорити про те, що треба переглядати Мінські угоди. Це викликає питання. Але тим не менше ми змогли домовитися про обмін утримуваних осіб, змогли зараз домовитися щодо газу».

Російський лідер погодився з тим, що це є проблема, що «ми тепер не друзі з Україною, і це втрата для нас».

«Але я вже багато разів говорив: я вважаю, що ми один і той самий народ», - підкреслив Путін. При цьому президент РФ погодився, що зараз країни «багато роз'єднує».

Нагадаємо, у 2014 році Росія окупувала та анексувала український Крим і частину Донбасу. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, попри надані Україною факти і докази. Згідно з даними Міністерства соцполітики України, станом на 20 січня 2020 року налічують 1,4 млн переселенців із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і АР Крим.