obvalМур Митрополичих садів відремонтують повністю. Гроші на ремонт виділять із міського бюджету. Тепер розробляють кошторис і згодом розпочнуть протиаварійні роботи.

«У вівторок у нас була зустріч з проектантами. Зараз вони власне роблять ці першочергові проектні роботи по укріпленню муру, щоби він дальше не руйнувався. Ми постановили також, що проект буде виконаний на всю довжину муру. Мур буде відновлено повністю», – розповіла начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, пише Захід.нет.

Як писав Форпост, близько трьох тижнів тому відбувся обвал частини північної стіни між верхніми і нижніми Митрополичими садами (сад собору св. Юра). Проте довгий час зі сторони Львівської міськради не було жодної реакції на руйнування. Після того, як на місце події вирушив кореспондент «Форпосту», на місце події прибула комісія у складі представників управління охорони історичного середовища та управління з питань надзвичайних ситуації та цивільного захисту Львівської міськради та обстежила обвал частини муру.