1 0 huhyyuhuh
Фото: "УНІАН"
Недобре ранок вийшло у російських біатлоністів, що беруть участь в чемпіонаті світу 2020 року. Італійська поліція провела обшуки в номерах російських біатлоністів і вилучила у чемпіона світу Олександра Логінова телефон і ноутбук.

Перевірку щодо Логінова і його тренера – Олександра Касперовича – почали по наведенню антидопінгового менеджера Сари Фуссек-Хаккарайнен. Аргументація: Олександр Логінов вже раніше попадався на допінгу в 2015 році, тому є підстави його підозрювати і зараз, пише "Сьогодні".

Повідомляється, що на змаганнях в Італії Касперович присутній по чужій акредитації, виданої на українську команду. За словами представників російського штабу, на Касперовича не вистачило російських акредитацій, і він домовився з українською збірною.

"Це шоу, як зазвичай, – сказав Глава СБР Володимир Драчов в ефірі" Матч ТВ ". – Приїхали з самого ранку, підняли всю команду. Це через постанову IBU. Написано в поліцію офіційний лист, чому Касперович знаходиться в розташуванні збірної, адже у нього не та акредитація. І разом з цим перевірити Логінова.

Тут написано, що Олександр мав допінговий випадок. Тому вони вважають, мабуть, що може щось бути ще. Всіх підключили. Треба зрозуміти, що за ситуація. Наша прокуратура теж уже працює. Ми їдемо до відділку. Логінов залишається і готується до гонки".

У 2015-му Логінова дискваліфікували на два роки за вживання еритропоетину. У зв'язку з цим біатлоніст відбув дворічну дискваліфікацію. На поточному чемпіонаті світу в Антхольці Логінов завоював дві медалі – "золото" в спринті і "бронзу" в гонці переслідування.