pasage 14"Підтримайте петицію про ремонт подвір'я, що знаходиться на вул. Коперника 1. Раніше там знаходився пасаж Міколяша, його зруйнували у 1939 році, коли німці почали бомбардувати Польщу і, в тому числі, Львів. За радянських часів відбудувати пасаж просто “забули”. І до наших днів збереглися тільки залишки колись славетного пасажу. Тепер це місце, де можна сходити по "маленькому" або по "великому", - з такою петицією на сайті Львівської міської ради звернулася до мешканців міста Христина Шаранюк.

Як стверджує авторка петиції, в наш час пасаж Міколяша отримав шанс на друге життя. Депутати Львівської міської ради надали в оренду на 10 років чотири земельні ділянки дочірньому підприємству «Албіс Компані» товариства з обмеженою відповідальністю «Діаніум Трейдінг Ко Лімітед» Республіка Кіпр для відтворення пасажу «Міколяша» (за рахунок земель житлової та громадської забудови за функцією використання – землі комерції), та до 2017 року там нічого так і не змінилось.

«Можливо тут хтось є не байдужий і підтримає цю петицію. Всі спроби до когось достукатись були марними. Львів гарний ззовні, нехай буде гарним і в середині! Все таки це центр міста», - пише Христина Шаранюк.

Фото: photo-lviv.in.ua