smittia a99ebЦього тижня компанія Еджіс оголосила про першочергові дії, які вона реалізує в рамках спільного із Львівською міськрадою проекту вирішення проблеми ТПВ у Львові за підтримки уряду Франції.

Зокрема вже за два тижні французи дадуть план невідкладних протиаварійних робіт на Грибовицькому полігоні. Після швидкої адаптації проекту до українських норм можна негайно приступити до робіт, заявив у своєму відеозвернення міський голова Андрій Садовий.

"До кінця квітня французькі експерти завершать аналіз всіх можливих ділянок для будівництва нового сміттєпереробного заводу та визначать конкретне та найбільш оптимальне місце для його спорудження. Паралельно проектанти Еджісу спільно з українськими фахівцями фіналізують роботу над технічними характеристиками заводу.

Після визначення конкретного місця розпочнеться розробка проектних рішень з прив’язкою до території. І фінальним кроком стане розробка документів для оголошення міжнародного тендеру на будівництво першого в Україні заводу з глибинної переробки сміття", - заявив мер.