44646 pictureУправління соцзахисту Сокальської райдержадміністрації відсудило у переселенця 31,2 тис. грн, які той незаконно отримував впродовж 2014-2016 років. Про це пише zaxid.net.

Сокальський райсуд 3 квітня задовольнив позов райдержадміністрації, зобов'язавши переселенця із окупованих територій повернути виплачену грошову допомогу. В управлінні соцзахисту Сокальської РДА заявили, що чоловік незаконно отримував допомогу, оскільки не повідомив, що має будинок поза зоною проведення АТО.

«Відповідачу зайво призначена та виплачена грошова допомога внутрішньо-переміщеним особам для покриття витрат на проживання, оскільки у нього з червня 2010 року у власності є житлове приміщення на території України, яке не є тимчасово окупованою, про наявність якого він не повідомив на момент призначення такої допомоги», – йдеться у постанові суду.

Оскільки сам переселенець відмовився повертати управлінню соцзахисту 31,2 тис. грн, то юристи райдержадміністрації звернулися до суду. Уже під час розгляду цієї справи у суді переселенець повернув управлінню соцзахисту невелику частину отриманої допомоги (500 грн). Сокальський райсуд зобов'язав його повернути всю суму, яку той отримав у 2014-2016 роках.

Зазначимо, що у постанові Кабміну, яка встановлює механізм виплати допомоги переселенцям, вказано, що така допомога не може бути призначена, якщо внутрішньо переміщена особа або її родичі мають поза окупованими територіями або поза зоною АТО будь-яке житло.