volonnnn
Фото: Катерина Сліпченко
"Ветерани українсько-російської війни прийшли на засідання "Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО" і вимагали позбавити фінансування відвертих ворогів України і змінити саму систему розподілення коштів. Про це повідомив голова руху "Новий вогонь" Дмитро Різниченко.

За його словами, представники громадськості прийшли до службовців, які діють в інтересах радянських генералів та російських агентів, мовляв, "ті з бюджету кулуарно отримують і ділять державне фінансування".

"Справжні ветерани не претендували на гроші; натомість вони вимагали - щоб держфінансування розподілялося не в режимі таких от закритих засідань, а за відкритими конкурсами. Щоб гроші виділялись не на тупе проїдання і пропивання, а на суспільні проекти, які будуть публічно представлені громадськості.

Під тиском справжніх ветеранів несправжні майже одностайно погодились систему фінансування змінити, при чому змінити вже цього року. Звісно, згода несправжніх ветеранів на зміни ще нічого не означає - остаточне рішення про систему фінансування "ветеранських ГО" наразі в руках міністра соцполітики Андрія Реви та Володимира Гройсмана. Проте є певність, що і до цих чиновників ми зможемо за потреби достукатись", - повідомив про результати засідання Дмитро Різниченко.