У місті Роквіл у США на 102-му році життя помер знаний член ОУН Богдан Казанівський.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив журналіст та історик Олег Стецишин.

Богдан Казанівський народився 3 лютого 1916 року у селі Нивиці на Радехівщині.

Закінчив торговельні курси у Львові, Після завершення початкової освіти з 1932 року працював у повітовому кооперативі в Радехові, в тому часі вступив до ОУН.

Лев Ребет 1933 року його призначив організаційним референтом повітового проводу ОУН на Радехівщині — діяв до 1937.

У квітні 1937 року заарештований польською поліцією. У грудні того ж року засуджений окружним судом у Золочевідо 18 років ув'язнення, строк було зменшено до 12 років.

Вдруге засуджений на процесі у січні-лютому 1938 року в Золочеві, з іншого обвинувачення, але знову за протипольську діяльність в ОУН, присудили 12 років позбавлення волі.

Після початку німецько-польської війни разом з іншими бранцями зумів звільнитися з ув'язнення; повернувся до підпільної діяльності в ОУН, перебував на землях Польщі, окупованих німцями, мав постійні контакти з керівниками ОУН, котрі базувалися в Кракові.

В січні 1940 року поблизу села Бендюга Сокальського району заарештований співробітниками УНКВС при спробі переходу кордону. Півтора року перебував під слідством в тюрмах НКВС.

28 червня 1941 року йому з групою інших в'язнів вдалося звільнитися з тюрми і уникнути долі багатьох інших, розстріляних співробітниками НКВС без суду під час відступу зі Львова.

Після проголошення Акту відновлення Державності України у червні 1941-го року — виконувач обов'язків тимчасового коменданта Львова.

По початку репресій нацистів у 1941—1943 роках був зв'язковим Проводу ОУН(б) у Львові. 1944 року виїздить до Західної Європи.У 1950 р. прибув до США, поселився у Філадельфії, потім переїхав до Бетезда (Меріленд); був членом теренового проводу ОУН.

Автор спогадів «Шляхом легенди» (1975).