Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/za_kordon.jpg'
There was a problem loading image 'images/za_kordon.jpg'

za kordonВ результаті перевірки, що провели органи прокуратури Львівської області щодо дотримання вимог кримінально-виконавчого законодавства при виконанні кримінальних покарань та здійснення контролю за дотриманням засудженими заборони виїзду за межі України, з’ясувалося, що в період 2016-2017 років 106 засуджених, які перебували та перебувають на обліку в територіальних підрозділах з питань пробації Львівщини (колишні кримінально-виконавчі інспекції), неодноразово виїжджали за межі України.

Як засвідчили прокурорські перевірки, засуджені систематично порушували вимоги кримінально-виконавчого законодавства. Факти виїзду за межі України без відповідного дозволу набули непоодинокого характеру. При цьому, засуджені, як правило, до територіальних підрозділів з питань пробації з цього приводу не звертались. А працівники вказаних органів не здійснювали належного  контролю за додержанням порядку та умовами відбування покарання.

Як інформує прокуратура Львівської області, порушення такого роду виявлені прокурорами в діяльності Сихівського, Франківського та Шевченківського РС ЛМВ, Дрогобицького, Стрийського та Сокальського МРВ, Жовківського РВ та Яворівського РС з питань пробації.

Щобільше, органи прокуратури також встановили, що деякі територіальні підрозділи з питань пробації надавали засудженим дозволи на виїзд за межі України на тривалий термін без будь-яких поважних причин. До прикладу, Шевченківський РС ЛМВ з питань пробації засудженому К. надав дозвіл на виїзд за межі України з 01.01 по 01.07.2017, хоча зазначена особа у заяві про надання дозволу взагалі не конкретизувала період та підстави виїзду.

Аналогічні порушення виявили в діяльності Стрийського МРВ з питань пробації.

Також встановлено факти службового підроблення та фальсифікації працівниками ГУ НП у Львівській області даних про проведену індивідуально-профілактичну роботу та здійснення контролю за поведінкою засуджених, які у той час перебували за межами України. Зокрема, службові особи Франківського ВП ГУ НП у Львівській області внесли завідомо неправдиві відомості до особових справ засуджених Б. і Т. щодо проведення із ними профілактичних заходів у період їхнього перебування за межами України.

За вказаними фактами розпочато 2 кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 366 КК України.

Загалом, за наслідками проведених перевірок у 2017 році з окреслених питань органи прокуратури Львівської області на усунення виявлених порушень внесли 8 документів прокурорського реагування, які на даний час перебувають на розгляді.

Крім того, зареєстровано 2 кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення) та 1 кримінальне провадження за ч.2 ст.389 КК України (ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі).