Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/e30a9f19c8239a5a860e3d2992e75e15.jpg'
There was a problem loading image 'images/e30a9f19c8239a5a860e3d2992e75e15.jpg'

e30a9f19c8239a5a860e3d2992e75e15Вчора, 11 квітня, відбулося судове засідання Святошинського суду в кримінальній справі по колишньому командиру львівського «Беркуту» Р. Пацеляку. Про це повідомив свідок у справі, член Національної спілки фотохудожників України Олександр Тимошенко.

«Нарешті суддя А. Ясельський надав мені можливість озвучити свою заяву про покращення організації судових засідань, в яких він головуючий. Мені не відмовили у можливості використовувати масштабну карту центральної частини міста Києва, де відбувалися події 18 лютого 2014 року, що досліджуються на суді. Сподіваюсь, що тепер нам буде ліпше під час проведення допитів потерпілих точніше вказувати на місце скоєння злочинів беркутівцями проти нас. Одночасно, і підозрюваний екс-командир Р. Пацеляк може розповісти про місце перебування свого підрозділу на час отримання нами тілесних ушкоджень. Я не з тих, хто конче хоче “повісити усіх собак” на нього. Але мушу напевно зрозуміти з досліджених свідчень про його роль в штурмі 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській та Кріпостному провулку, що призвів до численних поранень та, навіть, смертей мітингувальників», - роповів на своїй сторінці у Фейсбук Олександр Тимошенко.

За його словами, під час судового засідання встигли заслухати лише одного потерпілого - Юрія Янковського. «Його вражаюча розповідь про обставини отримання ним свинцевої картечі у груди, не залишила нас байдужими. На моє запитання про те, звідкіля він знав, що то були співробітники саме Львівського “Беркуту” він надав суду свідчення про те, що мітингувальники опізнали своїх земляків-беркутівців називаючи їх по іменах. Тож, прохання до тих, хто був тоді там і бачив саме співробітників Львівського беркуту назвати їх поіменно. Шановні побратими, ви можете наблизити час справедливого вироку не просто землякам, а землякам-нелюдям,вбивцям і катам! Будь ласка, візьміть на себе цю відповідальність», - додав Олександр Тимошенко.

До слова, наступне засідання відбудеться 25 травня о 10:00.

Нагадаємо, Ростислав Пацеляк звинувачується в перевищенні службових повноважень і скоєнні злочинів проти протестувальників 18 лютого 2014 року, спрямованих на розгін ходи - мирний наступ із метою спонукати Верховну Раду України до зміни Конституції України, яка відбувалася на вулицях Інститутській, Грушевського, провулку Кріпосному, Маріїнському парку в Києві.