saddika b8101Ситуація з вивезенням сміття у Львові критична останні 9, 5 місяців. Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що держава несе відповідальність за тверді побутові відходи. Про це пише IA ZIK.

«Якщо б ми не бавилися в знущання над людьми, а просто чітко визначили ті полігони, які будуть резервними на наступні періоди, то не було б жодної проблеми з вивезенням сміття. Але цього не зробили на рівні держави, і цього не зробили на рівні Львівської області. Я не знаю, чого вони чекають. Це поза межами здорового глузду. В жодній цивілізованій країні таке неможливе. Це штучна блокада міста Львова, яка має на меті незрозумілі цілі», – заявив мер Львова.

Він також зазначив, що вчора мав декілька телефонних розмов з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, який запевнив, що уряд зробить все можливе, щоб були розблоковані полігони і зі Львова було куди вивозити сміття.

«Я просив, щоб цей дозвіл не був лише на два дні, а системно – на той час, поки ми будемо будувати завод. Мав розмову з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, який запевнив, що це питання проговорив і з урядом, і з Адміністрацією Президента. Мав розмову з першим заступником керівника уряду. Адже всі вони приїжджають до Львова на свята. Вони відповідали: «Ми сказали Синютці, щоб він розблокував полігон». Друзі, то ж виконуйте, працюйте! Є повноваження органів місцевого самоврядування і є повноваження держави. Я не маю права керувати іншими полігонами, не маю права виходити за компетенцію міста Львова. Я буду просити, звертатися, закликати до здорового глузду. Схаменіться, Страсний тиждень!. Подивимося, що буде», – прокоментував ситуацію з вивезенням сміття у Львові Андрій Садовий.

За словами Андрія Садового, також критична ситуація на сьогодні з вивезенням сміття у Лисиничах, Винниках, Городку, Жовкві тощо.