zavСуму вкраденого обладнання на майна збанкрутілого Львівського автобусного заводу оцінюють у понад 10 мільйонів гривень. На місці події затримано сімох осіб, серед яких двоє співорганізаторів злочинної схеми і п'ятеро найнятих ними робітників.

Про це Цензор.НЕТ розповіла спікер департаменту захисту економіки Нацполіції Наталія Калиновська.
 
За її словами, під час розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу (крадіжка), було встановлено ​​групу осіб, яких підозрюють у розкраданні промислового обладнання заводу, щодо якого ведеться процедура банкрутства. Суму вкраденого оцінюють у більш ніж 10 мільйонів гривень. При цьому розкрадене майно фактично перебуває в заставі в одного з банків.
 
Зокрема, за інформацією спікера поліції, задокументовано вивезення з території заводу металевих конструкцій, запчастин і брухту. Також запобігли крадіжці автобуса, який зупинили під час перегону в Київ за підробленими документами.
 
zav1"Викрадене обладнання і металеві конструкції складали в цехах одного з підприємств і продавали як промислове обладнання. Отримані від продажу кошти розподіляли між членами злочинної групи", - розповіла Калиновська.
 
"Підозрюваних затримали "на гарячому" під час спроби знову викрасти обладнання з приміщення механіко-оздоблювального цеху, обладнання якого в заставі. На місці події затримано сімох осіб, серед яких двоє співорганізаторів злочинної схеми і п'ятеро найнятих ними робітників. З місця затримання також вилучено вантажний автомобіль, за допомогою якого планували перевезти викрадене", - додала вона.
 
Тепер встановлюють місцеперебування організатора групи, а також компаній, які купували викрадене майно.