sadvladaМер Львова Андрій Садовий переконаний, що «Самопоміч» очолює рейтинг серед парламентських партій. «Самопоміч» займає перше місце по Україні, ми - номер один", - "скромно" заявив він в інтерв'ю Realist.online.

Однак, за його словами, без нового виборчого законодавства проведення виборів не має сенсу, оскільки від цього виграє хіба олігархат, який зараз займається скуповуванням округів. Також Андрій Садовий вважає, що папка зі справою проти нього чекає відповідного моменту.

«Наскільки мені відомо, планувалось усунення від посади за рішенням суду. Взяли паузу. Та ніхто ж цього не скасовував: папка з документами лежить готова, її можна активізувати в будь-який день», - говорить він.

«Тиснучи на «Самопоміч», вони насамперед тиснуть на мене особисто. Я останній рік живу в дуже непростих умовах. Це найважчий рік у моєму житті на посаді мера. Я працював з різними президентами та з різними політичними силами, але такого ставлення не було ніколи. Ми справді є в блокаді, яка неможлива в інших країнах цивілізованого світу. Ви пригадуєте історію з італійським сміттям, коли місцева мафія створювала перепони для тих чи інших муніципалітетів. Однак це робила мафія! В нас функцію мафії виконують свідомо й організовано державні органи влади".

Мер говорить, що влада готує сценарії, однак перевибори без нового виборчого закону не матимуть сенсу. «Якщо дострокові вибори пройдуть за тим законом, який ми сьогодні маємо, то олігархія отримає ще більший вплив. Подивіться, як відбувалися довибори за останній рік. Це ж просто скупляння округів, навіть не за гречку, а за гроші, коли людям платили за голос… Коли вибори по відкритих списках проходять, зробити таке майже неможливо. Це значно мінімізує ризики скупляння мандатів. При сьогоднішній ситуації на округах майже всі вони будуть скуплені», - говорить політик.

При цьому Садовий впевнений, що у «Самопомочі» найвищі рейтинги серед парламентських партій. «Ви бачите, те що вам показують. Насправді – з невеликим відривом «Батьківщина», потім БПП, потім Радикальна партія. Але «Самопоміч» на перших позиціях. Власне, тому вони й влаштовують всі ці процеси… Нас і сміттям завалюють, і блокаду влаштовують, а рейтинг партії лише зростає», - заявив мер.