DSC 01584 та 5 квітня у Львові та на території області проводились комплексні профілактичні заходи, спрямовані на стабілізацію криміногенної ситуації, а також забезпечення дотримання правил карантину.

До відпрацювання залучалися співробітники територіальних, оперативних підрозділів, батальйону поліції особливого призначення, батальйону «Львів», інших служб та підрозділів поліції Львівщини, а також працівники Управління патрульної поліції і військовослужбовці Національної гвардії України.

DSC05374Особливу увагу правоохоронці приділяли паркам, зонам відпочинку, дитячим майданчикам та іншим громадським місцям з метою виявлення порушень та роз’яснення мешканцям нововведень щодо карантину, запроваджених Кабінетом Міністрів України 4 квітня.

Загалом на Львівщині у вихідні поліцейські склали 128 протоколів про адміністративні правопорушення за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

DSC05443 CopyТакож здійснюється постійний контроль за громадянами, котрі, повертаючись з-за кордону, давали добровільну згоду щодо перебування у самоізоляції протягом чотирнадцяти діб. Від початку запровадження обмежень щодо таких порушників складено сім адміністративних протоколів.

DSC05467Поліція Львівщини вкотре закликає громадян, а також керівників установ, підприємств та організацій неухильно дотримуватись карантинних обмежень, передбачених постановою Кабінету Міністрів України “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, постановою Головного санітарного лікаря України МОЗ, Закону України «Про захист населення від інфекційних хворіб», а також рішеннями органів місцевої влади.