soljНа вулиці Героїв Майдану знову зафарбували вірш Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника. Таким чином, комунальники "прибирають" місто до Великодня.

ol2"І ні, не вандали. Великдень ж на носі, і працівники ЛКП "Львівелектротранс" взялися до прибирання прилеглих територій. Текст зафарбували, портрет, на диво, залишили", - повідомляє Віра Гой на своїй сторінці у Фейсбук.

solchanyk"Андрій Мочурад, автор ідеї стінопису і натхненник її реалізації, винного знайшов. Саме зараз горе-комунальник виводить, маю надію, каліграфічно, текст вірша заново.  Шкода, я не можу побачити цей маразм на власні очі, але львівські журналісти можуть і, сподіваюся, поцікавляться у ЛКП "Львівелектротранс" / Lvivelektrotrans і у Франківській райдаміністрації, хто ж дав вказівку витворити таку несусвітню дурницю", - написала Віра Гой.

Богдан Сольчаник народився 1985 року у Старому Самборі. Був істориком, громадським діячем, викладав на кафедрі нової та новітньої історії України УКУ у Львові. Загинув від кулі снайпера на Майдані 20 лютого 2014 року. Герой України. Друзі Богдана видали книгу із його неопублікованими раніше віршами. У рідному Старому Самборі його ім'ям названо вулицю.

Фото: Андрій Мочурад