inter get vozle ofisa telekanala vnov sobirayutsya aktivisty2Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення за результатами моніторингів мовлення загальнонаціональних каналів щодо дотримання квот національного і європейського продукту призначила позапланові перевірки компаніям ПрАТ «Телеканал «Інтер», ТОВ «Телестудія «Служба інформації», ТОВ «ТРК «Музика ТВ» і ТОВ «ТРК «Кіно ТВ», які входять  в  Inter Media Group. Про це повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Відтак, в результаті моніторингу було зафіксовано, що на каналі «Інтер» частка передач європейського виробництва, а також США та Канади, становила 57%; на каналі НТН цей показник також становив 57%, а частка передач українського виробництва - 32%; на каналі «ПІКСЕЛЬ TV» частка передач українського виробництва становила 25%; на каналі «Ентер-фільм» частка передач європейського виробництва, а також США і Канади  становила 37%,  а передач українського виробництва - 22%. 

17904495 1355340127859028 6593052508128774699 n

За словами Сергія Костинського, у разі підтвердження порушень "європейських квот" позаплановими перевірками, регулятором будуть застосовані санкції.

Нагадаємо, відповідно до вимог частини четвертої статті 28 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» ліцензіати (крім супутникового мовлення) у проміжках часу між 07.00 та 23.00 повинні дотримуватися таких пропорцій між українськими та іноземними передачами: передачі європейського виробництва, а також США та Канади повинні становити не менше 70 відсотків загального тижневого обсягу мовлення, у тому числі не менше 50 відсотків загального тижневого обсягу мовлення - передачі українського виробництва).

Нагадаємо, громадські організації, добровольчі батальйони та учасники бойових дій на Сході України у складі українських Збройних сил неодноразово вимагали припинити роботу телеканалу Інтер через «антиукраїнську пропаганду».  А у березні 2016 року була започаткована громадянська кампанія «Закрий пельку Кремлю», яка закликала перетворити бойкот прокремлівських ЗМІ в Україні у справжній суспільний рух.