1965119Печерський суд з метою забезпечення державних інтересів та відшкодування збитків задовольнив клопотання ГПУ про накладення арешту на акції "Укртелекому" і "Тримобу". Про це на своїй сторінці у Facebook написав Генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Управлінням ГПУ з протидії ОЗУ ведеться провадження про незаконне виділення за вказівкою Януковича 220 млн грн з державного бюджету України та приватизації 93% акцій Укртелекома за заниженою на 1,6 млрд грн ціною. Сьогодні Печерський суд з метою забезпечення державних інтересів та відшкодування збитків задовольнив клопотання ГПУ про накладення арешту на акції Укртелекому та Трімобу ", - написав він.

Нагадаємо,в конкурсі з приватизації "Укртелекому" в 2011 році брала участь всього одна організація (інвестиційний фонд EPIC), яка купила компанію за 10,5 млрд грн. Через рік вона перепродала "Укртелеком" компанії СКМ Ріната Ахметова. Раніше гепрокурор Юрій Луценко заявляв, що “Укртелеком дістався зловмисникам безкоштовно”.

"Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв'язку України, компанія також є лідером ринку широкосмугового доступу в Інтернет.