cb207913613bebe5 1Шість людей у Львівській області померли від COVID-19. Про це сьогодні, 15 квітня, розповів очільник обласного управління охорони здоров'я Андрій Васько, повідомляє Суспільне: Львів.

Шостий пацієнт, який помер від коронавірусу - це чоловік, львів'янин, 1964 року народження.

Як повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко, пацієнт був на лікуванні у Центрі легеневого здоров'я. Він помер у неділю. Тест, який підтвердив наявність у нього коронавірусу, медики отримали 13 квітня.

"У матеріалі в легенях виявлено РНК коронавірусу. Чоловік мав контакти із хворими, у нього родичі мають підтверджений COVID-19", - сказала Наталія Тімко.

Чоловік помер 9 квітня. Чоловік був госпіталізований 29 березня з двосторонньою пневмонією.

У пацієнта були супутні захворювання, зокрема цукровий діабет.

Як заявив очільник міського управління охорони здоров’я Володимир Зубв ефірі радіо «Львівська хвиля», шостий померлий від COVID-19 у Львові двічі мав негативний ПЛР-тест, і лише за результатами розтину та обстеження трупного матеріалу, ПЛР виявився позитивним.

Він також зазначив, що за позитивним результатом експрес-тесту та негативним ПЛР не можна зі 100% впевненістю стверджувати, що людина вже перехворіла на коронавірус. Наразі в Україні правдивої діагностики на наявність антитіл до COVID-19 немає.

Нагадаємо, на Львівщині зареєстрували 152 випадки захворювання на коронавірус. З них 6 людей померло та 6 людей одужали.