p 133916 1 slidertop2У Львівській області працівники управління захисту економіки обласного управління Національної поліції розкрили і припинили експорт в Польщу незаконно зрубаних дерев.

Про це Цензор.НЕТ повідомила спікерка Департаменту захисту економіки НПУ Наталія Калиновська.

За її словами, для здійснення експорту незаконно зрубаних дерев підприємець склав підроблені офіційні документи, а саме прибуткові касові ордери про отримання оплати за пиломатеріали в розмірі 250 тисяч гривень від одного з підприємств, які він засвідчив своєю печаткою.

"Водночас було встановлено, що ніякого відпуску деревини від підприємця на адресу компанії не проводилося. Надалі, на підставі зазначених підроблених документів, компанія виготовила сертифікати про походження 100 кубічних метрів лісопродукції, яка була експортована до Польщі", - розповіла Калиновська.

Вона також зазначила, що зараз слідчі обласної поліції повідомили підприємцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК.