Газета.UA

kordon chergyІз початку грудня автомобільні черги на україно-польському кордоні зросли в півтори рази. У Польщі розпочалися передсвяткові розпродажі товарів. На Львівщині найбільші черги на пунктах пропуску "Шегині - Медика", "Краковець - Корчова" та "Рава-Руська - Гребенне" - більше 250 автомобілів. Аби перетнути кордон водії чекають від 4 до 10 годин. Прикордонники із Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон рекомендують планувати поїздки та обирати час, коли черги невеликі.

"До католицького Різдва у Польщі шалені розпродажі товарів - від продуктів до техніки. З України організовують цілі шопінг-тури - в день з України перетинає кордон 4-5 автобусів. Їдуть в торгові центри Жешува, Перемишля. Дуже багато легкових авто. Прикордонники багато часу тратять на перевірку документів, товарів. Я стояв в черзі 8 годин - три рази пропустив автомобілі із дітьми та вагітною жінкою. Ще шість авто на польських номерах вклинилося спереду", - каже 39-річний львів'янин Андрій Берц.

70% відсотків автомобілів у черзі — це учасники малого прикордонного руху.- пояснюють в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України. Що п'ять днів власникам авто на іноземних номерах треба перетинати кордон для перереєстрації. Найбільші черги на кордоні прогнозують перед 24 грудня - католицьким Різдвом та перед Новим роком.