na mlinivshchini politseyski rozsliduyut smert nep20200427 3411Від початку пандемії у квітні на Львівщині від коронавірусної інфекції загинуло 14 людей. Восьмеро померлих – львів’яни. Журналісти з’ясували, хто став жертвами COVID-19, пише ЛМН.

Першу смерть від цієї недуги у Львові зафіксували 4 квітня. Від коронавірусу помер 69-річний чоловік. Львів’янин в анамнезі мав супутні хвороби – цукровий діабет, серцево-судинні захворювання. Пенсіонера госпіталізували 30 березня у Центр легеневого здоров’я з важкою пневмонією. Його підключили до апарату штучної вентиляції легень. Але через шість днів пацієнта не стало. Позитивний тест про те, що чоловік був інфікований коронавірусом, отримали зранку 5 квітня.

Наступного дня зранку у Клінічній лікарні Львівської залізниці від COVID-19 помер 50-річний пацієнт зі села Зимна Вода на Пустомитівщині. Його госпіталізували у важкому стані з шлунково-кишковою кровотечею, дихальною недостатністю.

«Цей чоловік довгий час хворів, практично не виходив здому. Коли його стан погіршився, рідні повезли у лікарню. Про коронавірус ніхто навіть не підозрював. Як тільки прийшли результати тесту, його родичі одразу самоізолювалися. На цвинтарі після похорону провели повну дезінфекцію. Хоча у селі не всі вірять, що чоловік помер від COVID-19», – каже  мешканка Зимної Води Оксана.

Підтвердження діагнозу покійного лікарі отримали вночі 7 квітня. Медиків, які надавали хворому допомогу, помістили на обсервацію. Тоді ж заговорили, що у Зимній Воді виявили ще 4 людей, хворих на коронавірус.

Наступними жертвами СОVID-19 в області стали пацієнти Львівської інфекційної лікарні. Уночі 9 квітня померли 58-річна мешканка села Глинськ на Жовківщині та 49-річний львів’янин. Чоловік, який помер, у лікарню потрапив із важкою пневмонією. Його діагноз підтвердили вночі 10 квітня. Він хворів на цукровий діабет.

У пацієнтки ж ще тиждень тому підтвердили коронавірус. Відтоді вона перебувала у медзакладі.

«Ця жінка мала онкологію, багато років тому їй видалили нирку. Але після операції вона повернулася до звичного життя. Мешкала з чоловіком, сином, невісткою та двома внучатами. Коли у неї підтвердився коронавірус, то усім домашнім провели тестування. Результати – негативні. Та вони все одно перебувають на самоізоляції», – розповідала Ольга Тенета з Глинської сільської ради.

Жінку поховали на місцевому цвинтарі. На похорон дозволили прийти лише родичам, з якими покійна жила.

11 квітня у Львові зафіксували п’яту смерть серед пацієнтів, що інфіковані коронавірусом. В обласній інфекційній лікарні померла 75-річна жінка. У медзаклад вона потрапила 7 квітня. Через три дні медики отримали позитивний результат тесту на COVID-19. Наступного дня жінки не стало. У пацієнтки також були проблеми зі серцево-судинною системою. У лікарню із підозрами на коронавірус госпіталізували деяких членів родини покійної. 69-річний чоловік, який першим помер від COVID-19 у Львові, також був її родичем, кажуть у міській раді.

13 квітня медики дізналися, що насправді на Львівщині від коронавірусу померло шестеро осіб. До них додався 56-річний чоловік, якого не стало 9 квітня. Він лікувався у Центрі легеневого здоров’я, куди потрапив 29 березня з двосторонньою пневмонією. Мав також цукровий діабет. Йому двічі робили ПЛР-тест, проте він двічі показав негативний результат на Covid-19. Про діагноз чоловіка дізналися лише після його смерті за результатами розтину та обстеження трупного матеріалу.

Сьомою жертвою коронавірусу стала 52-річна львів’янка, у якої була двобічна пневмонія. Спершу жінка лікувалася у 1-й міській лікарні, а 3 квітня, коли прийшов позитивний результат ПЛР-дослідження, її перевели у Львівську обласну інфекційну лікарню. Вона померла 16 квітня.

Також цього дня у реанімації Львівської обласної інфекційної лікарні від коронавірусу не стало 66-річного працівника ЗСУ зі села Старичі на Яворівщині. На його похорон прийшло троє людей – колишній зять та двоє його товаришів. Рідня покійного перебувала на самоізоляції.

«Звідки у цього чоловіка взявся коронавірус, важко сказати. Він працював водієм у військовій частині. У нього був цукровий діабет, тому коронавірус дав ускладнення – чоловік впав у кому. Так і не вийшов з цього стану, – розповідає Старичівської сільської ради Віталій Чичерський. – Пішов другий тиждень, як його рідні – дружина, донька та онук – перебувають на самоізоляції. Їх обстежили експрес-тестами, результат негативний. У кінці обсервації перевірять ще ПЛР-тестами. На жаль, вони не змогли попрощатися з покійним».

На початку хвороби чоловік не думав, що підхопив коронавірус. Звернувся у Новояворівську лікарню. Звідти його перевезли до Львова.

У ніч з 18 на 19 квітня на Львівщині зафіксували ще дві смерті від Covid-19. 81-річний львів’янин був госпіталізований із двобічною пневмонією, коронавірус у нього діагностували 15 квітня. Чоловік також мав ішемічну хворобу серця.

У 60-річної львів’янки коронавірус виявили ще 5 квітня. На тринадцятий день вона померла. Пацієнтка мала супутні захворювання: гіпотиреоз та ожиріння.

22 квітня у Львові від коронавірусу померла 60-річна молодша медсестра з Центру легеневого здоров’я. Вона мешкала у селі Вороців на Яворівщині.

«Марія захворіла ще на Благовіщення. Але спочатку думала, що це звичайна простуда. Кашляла, мала нежить. Трохи піднімалась температура. Але, поки особливо не дошкуляло, то лікувалася сама вдома. Марія вік пропрацювала санітаркою у тубдиспансері, всяке бачила, тому й думала, що дасть раду. Певно хворобу й підхопила на роботі. На Вербну неділю їй стало гірше, поклали в лікарню», – розповідають в селі.

Жінка страждала на гіпертонію, мала ожиріння. У неї залишились чоловік, дочка та син.

Також цього дня діагноз Covid-19 посмертно підтвердився у 44-річного мешканця Мостиського району, який помер 21 квітня. Чоловік проходив лікування у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих, що у Винниках. У медзакладі повідомили, що він потрапив туди вже зі складною формою пневмонії, останніми днями перебував на ШВЛ. Чоловік не мав супутніх недуг.

Увечері 27 квітня у Центрі легеневого здоров’я помер 73-річний мешканець Рудного, що неподалік Львова. 25 квітня ПЛР-дослідження підтвердило у нього коронавірус. Чоловік мав супутні захворювання: ішемічну хворобу серця та гіпертонічну недугу.

«Покійний мешкав лише з дружиною, діти жили окремо. Закордоном не був – у нього вік такий, ще й хворів. У селищі, чесно кажучи, не усі вірять, що він був заражений коронавірусом. Бо ж звідки йому ту інфекцію взяти? Дружина наче здорова. Поховали цього чоловіка з дотриманням всіх прописаних норм. На похороні було не більше 10 людей, усі в масках та рукавичках», – кажуть у Руднівській селищній раді.

З 10 квітня у Рудному амбулаторію сімейної медицини закрили на карантин. Там захворіла лікарка, у неї ПЛР-тест підтвердив коронавірусну хворобу.

Також цього дня від коронавірусу не стало 70-річного львів’янина, який з двобічною пневмонією лікувався спершу у 8-мій міській клінічній лікарні. У пацієнта була серцево-судинна недостатність. Згодом його перевели у лікарню швидкої допомоги. Діагноз підтвердився посмертно 29 квітня.

«Під час лікування чоловіка у 8-мій лікарні з пневмонією, ПЛР-аналіз був негативний. У пацієнта стався інфаркт, тому його перевезли у лікарню швидкої допомоги. Там повторно відібрали аналіз ПЛР. Результати отримали вже після смерті пацієнта», – розповідають у Львівській міській раді.

Нагадаємо, що 20 березня у Львові діагностували перший випадок захворювання на коронавірус. 58-річний львів’янин 13 березня повернувся з Німеччини. Позитивний результат тестування підтвердили дві приватні лабораторії у Львові та Києві. Коли він повернувся з-за кордону, то не мав симптомів, проте здав аналізи про всяк випадок.

На сьогодні, 1 травня, на Львівщині лабораторно підтверджені 454 випадки інфікування коронавірусом, з них 87 людей одужали.