1 0 паб1
Фото: Facebook
У четвер, 7 травня, попри карантин, представникипевних ветеранських організацій та активісти у Львові, які відомі своїми проросійськими поглядами, організували святкування до Дня перемоги.

Зібрання відбулося не офіційно у формі застілля у приміщенні Львівської обласної організації ветеранів України на вул. Липинського, 54, яке організація безкоштовно орендує у Львівської облради. На місце події викликали поліцію. Про цей факт повідомила голова громадської ради при СБУ у Львівській області Галина Янко.

"І сьогодні реванш відбувся у Львові. На фоні заяв Львівської обласної ради та Олександра Ганущина щодо недопущення реваншу, саме в приміщенні, що належить обласній раді, в порушення карантинних норм, сьогодні "Руській мір" вирішив собі сотворити сабантуй. Кажуть, "с*ка православна" подаруночки вирішила у Львові пороздавати ще з однією відомою проросійською особою, що вважає нас у Львові окупантами. От скажіть мені, як ми дожилися до того, що "руській мір" орендує наше майно у Львові? І це на шостому році війни вони ще досі там?", – повідомила Галина Янко.

За її даними, на святкування зібралися представники різних ветеранських організацій, а також "Українського вибору" Віктора Медведчука у Львові. Це люди переважно літнього віку, а такі зібрання є грубим порушенням карантинних норм.

На фото, які оприлюднила Янко, також видно шматок вітальної листівки, де на червоному тлі видніється напис російською мовою "С днём великой Победы". Унизу підпис – "Оксана Марченко, Виктор Медведчук". Зверху видно логотип партії Віктора Медведчука "Опозиційна платформа – За життя".

Як видно з фото, які оприлюднила Галина Янко, зокрема, на святкуванні були присутні керівниця гуманітарної групи ГО "Український вибір-Право народ" у Львівській області Інна Іваночко, голова обласної організації ветеранів Юрій Широких та ще декілька осіб. Учасникам роздавали вітальні листівки з Днем перемоги від Оксани Марченко та Віктора Медведчука та планували роздавати подарунки.

Як розповіла Галина Янко у коментар, святкування до Дня перемоги відбувалося протягом дня. Хтось з учасників приходив, хтось йшов геть – тому точна кількість відвідувачів заходу невідома. Поліцію викликали в обідній час сторонні люди, ймовірно, працівники сусідніх офісів, які теж орендують приміщення в будівлі Бюро технічної інвентаризації (БТІ) Львівської облради.

Поліцейські, які прибули на місце події, обмежилися роз’яснювальними бесідами з учасниками святкування.

"Поліція негайно відреагувала на повідомлення, приїхала на місце події. У цей час у приміщенні перебували декілька осіб, яких встановлено. З ними провели роз’яснювальні бесіди, відібрали у них пояснення, після чого усі негайно розійшлися", – повідомили в прес-службі поліції Львівщини, пише "Zaxid.net".

 

1 0 паб2