a2c5526f13840d0ce5b836a0fb9132adФранцузька популярна газета Le Monde опублікувала інтерактивну карту поширення коронавірусу у світі, на якій Крим позначено як частину Росії. Про це повідомляє "Європейська правда".

Видання розмістило відповідну карту у розділі про розвиток епідемії у Франції та у світі. При наведенні курсору на Крим активується і карта Російської Федерації.

Посольство України у Франції наразі не відреагувало на цей інцидент.

a0e6cca 1
Le Monde опублікувала карту COVID-19 з "російським" Кримом
Оновлено: станом на 19:00 26 травня видання "Le Monde" виправило помилку в інфографіці, на якій тимчасово окупований український півострів Крим позначений як територія Росії. Проєкт «Коронавірус: візуалізація епідемії у Франції та у світі» виходить у газеті з 5 травня та оновлюється двічі на день. 

Станом на першу половину дня 26 травня при наведенні курсору на територію Кримського півострова на інтерактивній епідеміологічній мапі світу зазначалося, що Крим - це Росія, та наводилися дані про показники епідемії відносно цієї країни. Водночас на даний момент ця помилка, яка суперечить офіційній позиції Франції, Євросоюзу та загалом усього демократичного цивілізованого світу щодо невизнання тимчасового окупованого Криму російським, – виправлена.

1590493490 319
Наразі на карті Le Monde Крим – це Україна
Нагадаємо, раніше в Естонії у шкільному підручнику англійської знайшли карту, де окупований Крим позначений як територія РФ. Сторінки у підручниках вирішили замінити на нові.

Також американське видання The New York Times публікувало карту України без Криму.