100537813 1333262343535905 8152385546044309504 n 1043x380
Фото: Василь Корда
Минулої неділі у Стільську Миколаївського району невідомі браконьєри підстрелили молоду вагітну олениху і залишили помирати її посеред лісу. Про це повідомляє ЛМН.

Тварина померла на руках у власника.

«Тварину два роки тому я придбав у розпліднику у Золочеві. Вже давно займаюся розведенням оленів. У Стільському лісі обладнав своєрідний вольєр, де вони живуть і розмножуються. Зараз їх у мене 14. Думав, що доростуть до відповідного віку і буду їх відпускати у природне середовище. Але після того, що сталося, навіть не знаю, як діяти. Наша фотозірка, так ми її називали, була дуже лагідною твариною і зовсім не боялася людей. А ще її дуже любили діти, які часто приходили до нас на екскурсії. Адже вона одна дозволяла себе фотографувати, я б навіть сказав, що вміла позувати на камеру.

У неділю син пішов годувати тварин і недобре закрив хвіртку. Наша дівчинка скористалася нагодою, відчинила її і пішла мандрувати до ставка, на якому в цей час було багато відпочивальників. Ті, хто її бачив, розповіли, що вона до всіх підходила, люди її годували і фотографувалися із тваринкою. А потім вона помандрувала у ліс. Біля 8 години вечора пролунав постріл. Ми швидко побіли на звук, але коли прибігли, нашу дівчинку вже врятувати було неможливо. Вона, із простреленими грудьми, померла у мене на руках», – розповідає власник тварини Василь Корда.

Чоловік звернувся із відповідною заявою до правоохоронців.

«Наразі за цим фактом ми відкрили кримінальне провадження. Оглянувши місце події, виявили свіжі сліди від мисливських патронів. Вже маємо і підозрюваних. Свідки бачили невідомих людей, які втікали з місця події після того, як пролунав постріл. Тож тепер їм загрожує до трьох років ув’язнення», – розповідає слідчий Миколаївського відділення поліції Микола Волчанський.