filestoragetemp2Російська ФСБ підтвердила затримання військовослужбовця України на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом, йому закидають незаконний перетин кордону. Про це повідомляє Українська правда із посиланням на ТАСС та Центр громадських зв'язків ФСБ РФ

 "Прикордонним управлінням ФСБ Росії по Республіці Крим за незаконне перетинання державного кордону з України в РФ затримано військовослужбовця Збройних сил України Добринського Є. В. 1992 року народження в стані алкогольного сп'яніння без документів, що засвідчують особу", - повідомили російські спецслужби.

Окупанти заявляють, що під час особистого огляду у затриманого "виявили та вилучили речовину рослинного походження, імовірно, наркотичну". Її спрямували на експертизу.

Відносно Добринського порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 322 КК РФ ("Незаконне перетинання державного кордону Російської Федерації"). За цією статтею загрожує штраф в розмірі до 200 тис. рублів або примусові роботи або позбавлення волі на строк до двох років.

У ЗСУ інформацію про нібито нетверезий стан солдата називають фейком.

«На жаль, із досвіду нам добре відомо, як ворог вчиняє з незаконно затриманими українськими військовими. Противник цинічно використовує їх у своїй пропаганді. Російські пропагандиські ЗМІ публікують фейкову інформацію, що нібито наш військовослужбовець був в стані алкогольного сп’яніння та під дією наркотичних речовин сам опинився на території України, тимчасово незаконно окупованій РФ. Це було прогнозовано. Якби дана інформація відповідала дійсності, відеозвернення з відповідною експертизою були б опубліковані першого ж дня, а не через три доби. Саме такий мінімальний термін потрібен спецслужбам РФ, щоб психологічно обробити затриманого, погрожуючи розправою та іншими діями», - зазначає Командування Десантно-штурмових військ.

У ЗСУ повідомили, що РФ поширює відео із затриманим солдатом.

«На відео хлопець виглядає пригніченим. Він промовляє заздалегідь підготовлений текст. Не виключено, що знаходиться під дією спецпрепаратів», - додали у Командуванні.

Нагадаємо, 30 травня поблизу півострова Чонгар на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом зник український військовослужбовець. Пізніше стало відомо, що це військовослужбовець з 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський.

За попередньою інформацію, військовослужбовця могли викрасти. Неподалік місця розміщення військовослужбовців були виявлені сліди боротьби.