3294875893
фото умовне
Сьогодні, 3 червня, «на гарячому» затримали поліцейського, який одержав 7 тис грн хабара. Про це повідомила прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

"Ще на початку травня двоє патрульних зупинили автівку через порушення Правил дорожнього руху України та запідозрили, що водій перебуває за кермом напідпитку. Однак, замість складання адмінпротоколу за ч.1 ст.130 КУпАП, вирішили скористатись ситуацією, щоб "підзаробити".

Під час бесіди між копами і жителем Сокальського району з’ясувалось, що у імовірного порушника є знайомий у поліції, його односільчанин, який може стати посередником.

Саме його, 29-річного старшого лейтенанта обласної поліції, який погодився «допомогти» і було затримано у порядку ст.208 КПК України", - розповідає Діденко.

Такі дії оперуповноваженого одного із управлінь Головного управління Нацполіції Львівщини кваліфікуємо за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

"Наразі ми завершуємо першочергові слідчі і процесуальні дії, готуємо підозру, клопотання до суду для обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади

Причетність інших осіб встановлюється", - додає прокурорка Львівщини.

Санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення, або трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.