Screenshot 4Львівська міськрада досі не надала розрахунків щодо схилу аварійної дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі, що затримує процес погодження документації щодо її укріплення. Про це 21 квітня на брифінгу у Львові повідомив віце-прем’єр Володимир Кістіон, передає ZIK.

«Це питання перебуває на моєму особистому контролі. Щоденно мені доповідає заступник керівника секретаріату Кабміну. Щоби був позитивний експертний висновок щодо проектної документації на укріплення дамби, залишилося додати відповідні розрахунки самого схилу дамби. На превеликий жаль, станом на учора на 8.00 таких розрахунків не було. Щойно ми спілкувалися з міським головою та його заступником, який замається питаннями ЖКГ. Наскільки мене поінформували, цієї ночі усі розрахунки повезли у «Держінвестекспертизу», – повідомив В.Кістіон.

Віце-прем’єр додав: «Якщо розрахунки зроблені якісно, є усі підстави для отримання позитивного експертного висновку проектної документації».

Зазначимо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі загорілося сміття. Під час ліквідації пожежі під завалами опинилося і загинуло четверо людей – троє пожежників та один комунальник.

Нагадаємо, 30 січня, Апеляційний суд Львова заборонив використовувати Грибовицьке сміттєзвалище, зобов’язав Львівську міську раду провести його рекультивацію і знайти земельну ділянку під новий полігон ТВП.

У січні 2017 року Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відвідав Львів і дав доручення міському голові Андрію Садовому за півроку облаштувати новий полігон. Також Володимир Гройсман дав доручення Львівській ОДА передати Львову земельну ділянку на території Яворівського ДГХП «Сірка» площею 12,5 га.

У лютому 2017 року Гройсман закликав міську владу Львова терміново почати роботи на сміттєзвалищі.