veselaДепартамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області скасував дію містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на вул. Веселій, 5 у Львові. Про це повідомили у прес-службі ДАБІ.

Під час проведення позапланової перевірки Управління архітектури та урбаністики Департаменту містобудування Львівської міської ради встановлено низку порушень містобудівного законодавства щодо будівництва ПП «Піраміда» готелю за зазначеною адресою.

Зокрема, містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки були видані за відсутності плану зонування Галицького району м. Львова або детального плану території, затвердженого відповідно до вимог законодавства, без погодження Міністерством культури України документації щодо режиму використання історичного ареалу м. Львова.

За результатами проведеної позапланової перевірки Департаментом прийнято рішення про скасування дії містобудівних умов і обмежень щодо  забудови вказаної земельної ділянки. Надалі Департамент вживатиме невідкладних заходів для зупинення будівництва об’єкта.

Нагадаємо, проти будівництва готелю уже виступала прокуратура Львівської області, яка встановила, що у 2013 році департамент містобудування Львівської міської ради затвердив ПП «Піраміда» містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки по вул. Веселій, 5 у Львові на будівництво готелю з вбудованими приміщеннями ресторану та фізкультурно-оздоровчого центру. Водночас вказаний наказ було прийнято з порушенням норм законодавства, без дотримання вимог будівельних норм та правил, що й стало підставою для вжиття прокуратурою заходів до його скасування у суді.

Згодом  апеляційний суд заборонив будівництво готелю на вулиці Веселій, 5 у Львові. Додамо, що мешканці вулиці Веселої одразу почали протестувати проти будівництва готелю по сусідству ще у 2014-му році. За висновками експертизи, майбутній готель повністю заступить сонце двох із 13 квартир будинку.