kozytskyi naradaВидання "Ділова столиця" оприлюднило традиційний рейтинг губернаторів України та підвело підсумки за перший квартал 2020 року.

11 червня в Україні розпочалася нова хвиля звільнень голів ОДА: змінилося керівництво Запорізької області. Мабуть, незабаром можна чекати і деяких інших кадрових рішень. Про те, що ця хвиля почнеться, Володимир Зеленський дав зрозуміти ще на прес-конференції з нагоди першої річниці свого правління.

"Що стосується глав ОДА, всі висновки по них будуть після того, як закінчиться COVID-19.Ця інфекція показує, який "хворий" наш держапарат. Відразу після COVID-19 почнуться рішучі кроки. Зараз цього робити не можна. я не можу зараз звільнити будь-кого з губернаторів, я боюся, що тоді завалиться весь процес", - сказав Зеленський.

tn gub2020 I 616pix 1Як і в минулі роки, порівнюються показники 23 мирних регіонів (без окупованих АРК і Севастополя та наполовину окупованих Донеччини та Луганщини) по 20 суспільно значущим критеріям. Всі цифри беруться з відомостей Держстату та його територіальних органів. 

За підсумками першого кварталу верхній рядок рейтингу зайняв глава Львівської ОДА Максим Козицький. Він набрав найбільшу суму балів за 20 критеріями - 74,5 бали. Козицький очолює Львівську ОДА з 5 лютого 2020 року.

Львівщина в першому кварталі зуміла уникнути великих провалів, за єдиним винятком - область увійшла до трійки регіонів з найвищою часткою працівників, відправлених у відпустки за свій рахунок (2,7%).

Серед найважливіших успіхів відзначимо друге місце Львівщини по динаміці будівництва: в першому кварталі отримано зростання на 8,9% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а за підсумками чотирьох місяців - на 5,4%, тоді як в середньому по Україні зафіксовано падіння на 5,1% і 7,9% відповідно. Основний внесок в цей успіх дав харчопром, що зумів наростити продукцію на 28,5%.

Також Львівщина показала досить непогані результати в будівельній сфері. У першому кварталі область увійшла в число двох кращих регіонів за динамікою будівництва, показавши зростання на 15,4% (тоді як в середньому по Україні відбулося падіння на 5,5%). При цьому Львівщина увійшла в шістку кращих за обсягом будівельної продукції на душу населення, а по загальній площі нового житла і нових нежитлових будівель на тисячу жителів увійшла відповідно до п'ятірки і сімки найкращих.