farbuЛьвівська обласна організація Національної спілки художників України оприлюднила лист від Голови спілки Володимира Чепелика, в якому йдеться про виключення зі складу обласної організації низки осіб - через порушення морально-правових норм передбачених Статутом НСХУ. Зокрема, через безконтрольність у фінансово-господарській діяльності, яка призвела до заборгованостей та втрати спілчанського будинку №9 на пл. Міцкевича.

"Прошу довести до членів Львівській Обласній організації Національної Спілки художників України (ЛОО НСХУ) про прийняте Рішення від 30.03.17 за №14 Радою НСХУ за результатами роботи Центральної ревізійної Комісії НСХУ, що до конфлікту у ЛОО НСХУ.

Відповідно до прийнятого Рішення з членів ЛОО НСХУ виключено зокрема такі особи: Василь Ярич, Дмитро Парута, Сергій Якунін, Вікторія Ковальчук та Василь Заляско, які допустили порушення морально-правових норм передбачених Статутом НСХУ у діях, що скеровані проти спільних інтересів НСХУ та, які компрометують ділову репутацію Спілки, а також свідомо і цілеспрямовано спотворюють справжню інформацію, яка стосується майнового комплексу НСХУ на Львівщині.

byd
Будинок на площі Міцкевича,9, який належав художникам і був об'єктом суперечок із інвесторами
Зокрема, які вводили в оману широке коло членів ЛОО НСХУ, користуючись негативними фактами попереднього періоду діяльності ЛОО НСХУ, коли її очолював інший Голова ЛООНСХУ та коли через безконтрольність у фінансово-господарській діяльності ЛООНСХУ було втрачено спілчанський будинок №9 на пл. Міцкевича у м. Львові, а також заподіяно значної заборгованості по комунальних послугах, податках та енергоносіях у Салоні «Художник» і на Львівській Кераміко-скульптурній фабриці, через що НСХУ втратила частку майна і ледь не позбулася всієї частки нерухомості фабрики", - йдеться у повідомленні.