turuzm1Активістам громадської ініціативи «Мовна безпека» сьогодні не вдалося поспілкуватися з керівництвом туристичної фірми АЛГОЛЬ у Львові.

Як передає кореспондент Форпосту, перед активістами, які прийшли під офіс фірми по вулиці Мельника, аби переконатине транслювати туристам в автобусах російськомовні фільми та музику, просто закрили двері. В офісі не виявилося жодної відповідальної особи, здатної хоча б вислухати вимоги.

Як розповів Форпосту координатор ГІ «Мовна безпека» Ярослав Ковалишин, це вже друга розмова щодо мови відтворення музики та фільмів із перевізниками, що займаються пасажирськими перевезеннями. Один із епізодів трапився в автобусі транспортно-туристичної компанії «Одрі», коли українка, що їхала з Німеччини, зробила відповідне зауваження.

Тепер активісти звернуться до керівництва турфірми «Алголь», в автобусах яких також заведено вмикати російський продукт.

«Є свідчення і скарги пасажирів, що в цих автобусах вмикаються фільми, музика російською мовою, там крутять російські серіали. А на прохання вимкнути записи виникають нерозуміння та протистояння.

В цих автобусах транслюються подекуди заборонені пропагандистські матеріали, які прославляють російські спецслужби…»

Відтак активісти планують поширити акцію і на інших міжнародних і туристичних перевізників.

«Ми хочемо вийти на Київ, щоб на центральному рівні було ухвалено рекомендації відтворювали твори українською, а за першим проханнями вимикали інформпродукт», - підсумував активіст.