Dobrotvirska TES e1492171834933 890x395Держекоінспекція у Львівській області оприлюднила результати перевірки забруднення відвідних каналів Добротвірської ТЕС, які впадають у Добротвірське водосховище. Було встановлено, що у відвідних каналах Добротвірської ТЕС, які впадають у Добротвірське водосховище, на поверхні води є веселкова масляниста плівка, ймовірно від нафтопродуктів. Поблизу с. Руда плівка суцільно покривала водну поверхню. Відтак, пеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції відібрали проби поверхневих вод для проведення аналізів.

За результатами лабораторних досліджень виявлено перевищення рибогосподарських норм гранично-допустимих концентрацій по вуглеводнях неполярних (нафтопродуктах) у відібраних  пробах:

-  випуск 1, скид теплообмінних вод Добротвірської ТЕС відвідним каналом №1, з мосту в с. Старий Добротвір – в 6,4 рази;

-  випуск, 2 скид теплообмінних вод Добротвірської ТЕС відвідним каналом №2, з мосту в с. Руда – в 46 разів;

-   р. Західний Буг, нижче греблі з мосту в с. Старий Добротвір – в 4,8 рази.

Нагадаємо, 14 квітня 2017 року працівники Держекоінспекції у Львівській області здійснили виїзд у Кам’янка-Бузький район, де, за повідомленням громадських активістів, внаслідок витоку мастил забруднюється Добротвірське водосховище.