1504661За даними слідства, у Чернігові під час конвоювання режимною територією установи двоє неповнолітніх ув’язнених, що перебувають під вартою за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, здійснили напад на співробітника СІЗО, нанесли йому тілесні ушкодження, заволоділи ключем та намагались втекти з установи, однак були зупинені.

Разом з цим, спроба втечі стала можливою через відсутність належного контролю за встановленим режимом, умовами тримання та охороною взятих під варту неповнолітніх. Уповноваженим посадовим та службовим особам слідчого ізолятора було відомо, що один з неповнолітніх належить до групи ризику як схильний до втеч. Однак ця інформація ними ігнорувалась. Поза увагою залишено соціально-виховну, індивідуально-профілактичну та психологічну роботу з підлітками. Жодних заходів до попередження вказаної події не вжито.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Чернігівського відділу поліції Головного управління Нацполіції в області.

Ювенальні прокурори звернулися до Департаменту з питань виконання покарань Міністерства юстиції України та ініціювали проведення службового розслідування за фактом вчинення неповнолітніми, які утримуються у Чернігівському слідчому ізоляторі, замаху на втечу із застосуванням насильства.

Одночасно за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 393 КК України.