630 360 1489766857 6986Депутати Львівської міської ради вчора, 26 квітня, на колегії прийняли рішення внесли до порядку денного пункт про заслуховування інформації від представників Львівської обласної адміністрації та Львівської обласної ради про виконання Меморандуму про вирішення сміттєвої проблеми в місті Львові. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав голова фракції БПП Петро Адамик.

«Сподіваємось, що про виконання Меморандуму завтра від ЛОДА та ЛОР звітуватимуть люди, які відповідно до посад є компетентними в цьому питанні – принаймні, на рівні заступників обох структур», - зазначив депутат ЛМР.

Водночас Петро Адамик підкреслив, що питання потрібно тримати постійно на контролі і депутатського корпусу і громади міста. «Адже складається дивна і тривожна ситуація, коли усі говорять про те, що питання треба вирішувати, міський голова скаржиться на те, що область їм у цьому не допомагає, а от коли справа доходить до виділення коштів з обласного бюджету на збільшення екологічного фонду на 15 млн грн., які мали бути спрямувати на заходи, прописані в Меморандумі, то фракція «Самопомочі» за це чомусь не голосує.

Водночас, різні посадові особи Львівської міської ради наперед заявляють про невиконання Меморандуму, а вантажівки з сміттям та документами на вивезення сміття в Дніпро, чомусь ловлять в Самборі.Вважаю, що публічність цього процесу дозволить таки відповідні структури міської ради рухатись оперативніше, бо зволікати далі нікуди. Зрештою, завтра побачимо», - написав голова фракції БПП.