avtobusy atp 1 4У робочий день у годину пік (близько 17.40) на території львівського комунального АТП-1 простоюють десятки автобусів. У цей час мешканці міста змушені впихатися у переповнений транспорт. Фотографії з території АТП-1 оприлюднені на сторінці «Зручне місто» у Фейсбуці, пише ZIK.

«На території видно понад 4 десятки великогабаритних автобусів (ще кілька перебуває у гаражах і їх не видно) та дюжину малогабаритних, а в цей час мешканці та гості Львова змушені впихатися в переповнений «транспорт», їдучи як шпроти в банці», – йдеться у дописі.

Як зазначається, Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 – це міський автобусний перевізник. Він обслуговує 17 міських маршрутів: №1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 20, 28, 29, 32, 37, 45, 46, 47а (також №55, 56, 1003, 1004). Станом на сьогодні на балансі АТП-1 (у власності громади Львова) перебуває 130 автобусів різного классу.

«100% його власності належить громаді міста Львова, тобто нам з вами. Не меру Садовому, не пану Сидоровичу, не пану Іванцю, а всім львів’янам. Автобуси для АТП-1 закуповуються за кошти бюджету Львова – за наші податки», – наголошують активісти.

За інформацією джерела активістів, зараз з більш-менш серйозними поломками на ремонті перебуває лише вісім автобусів. Решта – цілком справні.

«Виникає логічне запитання: чому на території АТП-1 вигоряє фарба на 50 автобусах, в той час, коли власники (львів’яни, – ZIK) цих автобусів змушені тіснитися в жовтих бляшанках індійського-українського виробництва? Для чого закуповуються ці автобуси? Чому їх не випускають на маршрути №28, 32, 47а, де величезні пасажиропотоки? А що вже казати про багатостраждальне Рясне і маршрут №6а. Чи нормально це, коли у власності громади є величезна кількість автобусів, але вони не можуть ними користуватися? Ба, більше – мерія має намір за кредитні кошти ЄІБ та ЄБРР закупити ще 115 великих автобусів! Ні, ми не проти великих автобусів, ми тільки «за», але де ж вони будуть засмагати? Для такої кількості 12-метрових автобусів не вистачить території АТП-1», – обурюються активісти.

На сторінці також оприлюднена детальна відеозйомка території АТП-1, де простоюють автобуси.