1 0 те
Фото ілюстративне
У понеділок, 3 серпня, мер Тернополя скликає засідання міської ради для того, щоб дати оцінку законності віднесення обласного центру в "червону зону" карантину.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської міської ради.

"З понеділка, 3 серпня, підприємства, установи та організації Тернополя працюватимуть у звичному режимі. При цьому просимо дотримуватися санітарних норм та маскового режиму, проводити температурні скринінги працівників та відвідувачів, забезпечувати дезінфекцію приміщень тощо ", – йдеться в повідомленні .

При цьому в міськраді вважають, що місто віднесли до "червоної зони" коронавірусного карантину безпідставно. За інформацією міськради, до 1 серпня середня кількість тестувань методом ПЛР в Тернополі склало 78,1 (показник повинен бути не менше 24), коефіцієнт виявлення випадків інфікування Covid-19 склав 11,1% (повинен бути менше 11%), показник динаміки зростання випадків інфікування – 12,5% (повинен становити менше – 10%).

"Важливо відзначити, що "червоний" рівень епідемічної небезпеки встановлюється в разі завантаженості більше 75% ліжок в закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим Covid-19. Зараз в Тернополі цей показник становить 46,89%, що вдвічі менше нормативу", – впевнена місцева влада.

У міськраді додали, що з метою забезпечення нормальної життєдіяльності міста та захищаючи права Тернополя на працю і свободу пересування, мер міста Сергій Надал 3 серпня скликає позачергову сесію міської ради. Під час неї на розгляд депутатів буде винесено питання оцінки законності віднесення Тернополя в "червону зону".

Влада Луцька, який потрапив до найнебезпечнішої зони із поширення Covid-19, відмовляється зупиняти громадський транспорт і закривати громадські заклади, пише "УП".

За словами радника мера Ігоря Поліщука, мотиви віднесення міста до так званої "червоної" зони незрозумілі, адже "в останній час щодо статистики по рівню захворюваності на COVID-19 в місті нічого не змінилось".

Поліщук назвав це рішення "недолугим, невчасним та непрофесійним", а Державну комісію ТЕБ та НС  - "органом з не зовсім зрозумілим правовим статусом".

Він вважає, що такими обмеженнями країну довели "до економічного колапсу, знищили сотні тисяч робочих місць та значно погіршили рівень життя українців й рівень економічної активності в країні".

"Повідомляємо, що Луцька міська рада не буде приймати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів у зв‘язку з вищевказаним незрозумілим рішенням.

Якщо центральна влада хоче працювати по закону - нехай вводить надзвичайний стан та лише тоді зупиняє транспорт, закриває заклади та приймає інші обмеження".