lavra 4 Депутати фракції «УКРОП» у Львівській міській раді виступили категорично проти спорудження на території Музею народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького візит-центру і вимагають негайного відсторонення керівника музею Романа Назаровця.

"Ми глибоко переконані, що на сьогодні першочерговим завданням міської влади є збереження експозиції музею, яка потребує нагальної реставрації.

Відвідувачі не можуть повністю ознайомитись зі всіма експонатами, бракує виставкових залів, немає належних приміщень під фондосховище. Останнє десятиліття, через недолуге керівництво, музей втрачає неповторну автентичність. Тому порятунок спадщини має бути пріоритетним у розвитку музею.

Ми переконані, що керівник музею Роман Назаровець, який всупереч позиції депутатів та громадськості, вже знаючи про те, що відкрите кримінальне провадження щодо намірів будівництва візит-центру в «Шевченківському гаю», провів торги стосовно будівництва візит-центру на території Музею народної архітектури та побуту у Львові, повинен бути відсторонений від займаної посади, а його діяльність ретельно перевірена відповідними правоохоронними органами.

Сьогодні, як і рік тому, позиція укропівців залишається незмінною. Будівництво Візит-центру на території Шевченківського гаю – не на часі. Ми повинні подбати про те, аби врятувати унікальні взірці української етнографії та культури XVІІІ-XIX сторіччя", - йдеться у зверненні депутатів.

Фото: Миколи Тиси