20161216181618 1679da76a449c2b099e12f53726af91eПакувальну лінію та пакувальний прес з конвеєром,  яку, ймовірно, запустять на території колишнього заводу «Сільмаш», депутати профільної комісії з питань інженерного господарства, зв’язку та житлової політики більшістю голосів затверджували 6 квітня.

«За» те, щоби  ЛКП  «Львівспецкомунтранс», до якого останнім часом виникає чимало питань, викупило сміттєсортувальне обладнання у компанії «Грінера Україна» проголосували Остап Доскіч (БПП),  Ігор Корончевський ("Самопоміч"),  Володимир Крицак ("Самопоміч"),  Олег Шмід ("Самопоміч"), Іван Рудницький (БПП) та Андрій Карбовник ("Свобода"), хоча перед тим «свободівці» заступались за мешканців Рясного-2, які були проти встановлення такого обладнання на території «Сільмашу». «Проти» рішення голосував Віталій Свінціцький ("Народний контроль"), Богдан Гула ("УКРОП") «утримався». Роман Іванців ("Громадянська позиція") заявив про можливий  потенційний конфлікт інтересів і не брав участі у голосуванні.

Засідання відбулось 6 квітня, відповідно 7 квітня виконавчий комітет затвердив договір фінансового лізингу з ЛКП «Львівспецкомунтранс». Загальна сума договору фінансового лізингу склала 27 млн. 950 тисяч гривень. Строк лізингу- 12 місяців. Авансовий лізинговий платіж – 75% від загальної вартості предмета лізингу. Залишок вартості предмета лізингу та лізингова винагорода сплачуються протягом 12 місяців рівними платежами.

Фактичну експлуатацію об’єкту лізингу мали б погодити із громадою.

Нагадаємо, що сміттєпресувальну лінію у Рясному-2 встановили у грудні 2016 року. Компанія «Грінера Україна» надала в оренду це обладнання вартістю 10 грн на місяць. Через протести мешканців мікрорайону Рясне-2, які виступили проти створення у їхній місцевості станції перевантаження та пресування сміття і які пікетували міськраду та перекривали дороги, лінію так і не запустили.