businesscrimeСлужба фінансових розслідувань (СФР), яка створюється замість податкової міліції та підрозділів по боротьбі з економічними злочинами Національної поліції і СБУ, буде здійснювати конфіденційне співробітництво з фізичними особами, в тому числі і на договірних засадах. Про це заявив Сергій Коваленко, радник міністра фінансів, представляючи законопроект про створення СФР, пише Hubs.

За словами Сергія Коваленка, майбутня структура буде використовувати досвід НАБУ при розслідуванні резонансних справ, детективи якої працюють з інформаторами за винагороду (до 25 тис. грн).

Що ж стосується самого законопроекту, то, за розрахунками радника міністра, робота над ним відновиться в середині травня. Підсумком її може бути як схвалення доопрацьованого документа на засіданні Кабміну, так і повернення на чергове доопрацювання.

Нагадаємо, 22 березня 2017 р. Кабмін на своєму засіданні попередньо схвалив даний документ, створений на базі законопроекту № 4228 і передав його в Національну раду реформ для вироблення остаточної редакції. До цього, в ході його підготовки у створеній прем'єром робочій групі, був досягнутий консенсус щодо спірного питання про підслідність.

За словами Сергія Коваленка, крім розслідування податкових злочинів, до повноважень СФР були додані корупційні злочини, зловживання владою і службовим становищем - в разі, якщо вони не підпадають під повноваження НАБУ.

Також радник міністра підкреслив, що від надання права співробітникам СФР безперешкодно проходити в зону митного контролю в кінцевому рахунку було вирішено відмовитися.