118320706 4409532072420924 5177321232294954512 o

У Львові з'явилися сіті-лайти на підтримку Івана Сінсяка - кандидата у мери Львова. А тим часом соцмережами поширили інформацію, що помер лікар Іван Сінсяк, який у режимі 24/7 лікував хворих коронавірусом і є батьком 5 дітей.

Проте, ресурс stopfake.org відзначає, що інформація про смерть лікаря є фейком. Такого лікаря немає. Прізвище в одних джерелах вказують як Синсяк, а в інших же, зокрема й офіційних сторінках цієї особистості - Сінсяк. 

Автори новини повідомляють, що цей лікар встиг врятувати “десятки львів’ян” та був “батьком п’ятьох дітей”.

“Вчора повідомили, що помер 41-річний лікар інфекційної лікарні Іван Синсяк. Від самого початку епідемії він 24/7 приймав пацієнтів. Але вчора, близько опівночі його серце не витримало. Пан Іван встиг врятувати десятки львів’ян. Але про нього не скаже жоден політик чи журналіст. Без батька залишились п’ятеро дітей. Поширьте цей пост. Скажіть “Дякую” герою, який залишиться невідомим”, – говориться у повідомленні.

Втім, ця новина виявилася фейковою. На фотографії зображений зовсім не “лікар інфекційної лікарні Іван Синсяк”, а порноактор (актор дорослого кіно) Джонні Сінс. Його сторінка є на сайті “Internet Movie Database”. Ім’я Іван Синсяк було видумано авторами фейку. 

Тим часом, у соцмережах з'явилися публічні сторінки кандидата у мери Львова Івана Сінсяка, які активно наповнюються інформацією з різних суспільно актуальних тем. "Я воскрес, щоб врятувати Львів" - останній допис в мережі фесбук, очевидно, поширений після звістки про смерть.

Хто стоїть за героєм Іваном Сінясяком - дізнаємося зовсім скоро.