kozytskyi

Львівщина декілька разів опинялася на межі між "червною" та "помаранчевою зонами". Що очікує на Львівщину, якщо область все ж набуде "червоного статусу", розповів голова Львівської обласної держадміністрації Максим Козицький.

Про шанси Львівщину перетнути цю позначку й стати "червоною зоною" в інтерв'ю ТК "Перший Західний" розповів губернатор Максим Козицький. 

"Вчора було засідання Державної комісії ТЕБ та НС і прийнято рішення: наступні 14 днів жодна із територій Львівської області не попадає у "червону зону", - говорить представник Президента на Львівщині. І порекомендував: "Треба думати про власне здоров'я та дотримуватися карантинних обмежень".

Якщо Львівщина все ж 20 вересня потрапить у "червону зону", то, як повідомив губернатор, будуть обмеження в роботі транспорту, ресторанів, громадських місць, культурних об'єктів. Проте, як висловився він, "нам краще туди не попадати".

На запитання, що буде, якщо ж мешканці регіону не будуть дотримуватися норм карантину, губернатор Львівської області відповів так:
"Перших два місяці - березень та квітень - ми готувались до епідемії, - зазначає Максим Козицький. - Підготували наших медиків до боротьби з коронавірусом. Я усвідомлююю, що правильного відношення до карантинних заходів досягнути не вдасться. І ми розуміємо, що це вже й не потрібно. З коронавірусом будемо жити, доки не винайдуть лікування та вакцину для профілактики"

Козицький наголосив: люди мають чітко розуміти - заходячи у громадське місце, потрібно обов'язко одягнути маску. І додає: такі речі мають бути відпрацьовані до автоматизму.