114264778 d7d1ead2 17e2 4e84 8d26 74dac4fc256fУ неділю, 6 вересня, перемир'я на Донбасі порушили. За день відбулося кілька обстрілів, в результаті яких є загиблий військовий. Ще двоє загинули на мінному полі.

Як повідомляє "ВВС Україна", через загострення ситуації українська делегація в ТКГ навіть скликала нараду, аби обговорити, що робити далі.

За інформацією штабу операції Об'єднаних сил, перший обстріл відбувся з автоматичного станкового гранатомета в районі населеного пункту Красногорівка.

"На 42-й день повного та всеосяжного режиму припинення вогню збройні формування Російської Федерації порушили домовленості, досягнуті Тристоронньою контактною групою, та здійснили прицільний обстріл українських позицій", - заявили у штабі.

В результаті обстрілів поранення от римаводин військовослужбовець, йому надали необхідну допомогу.

Вдруге режим тиші порушили зі стрілецької зброї неподалік Причепилівки, що на Луганщині. За даними української сторони, один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення не сумісне з життям.

Таким чином, це перша бойова втрата з часу оголошення перемир'я між сторонами.

В штабі ООС повідомили, що у відповідь на цей обстріл застосували наявні вогневі засоби та "дали гідну відсіч".

Цього ж дня ще двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил загинули, підірвавшись на мінному полі противника. За даними військових, це відбулося у так званій сірій зоні. Це вважають небойовою втратою.

Бійці опинилися відрізаними від решти особового складу полум'ям пожежі, і підірвалися, коли намагалися її обійти.

Через загострення ситуації у неділю в Києві відбулася розширена нарада керівництва української делегації в ТКГ, повідомив Офіс президента.

Там розглянули заяви керівництва так званого "ДНР" про відкриття вогню по українських військових.

"Особливу увагу на зустрічі приділили інциденту, який стався 6 вересня і внаслідок якого було поранено українського військовослужбовця, котрий здійснював роботи з розбору згорілого бліндажа", - йдеться в повідомленні.

"Взявши до уваги всі обставини інциденту, учасники наради дійшли висновку, що поодинокі провокації з боку ОРДЛО не можуть і не стануть підставою для зриву мирного процесу".

А керівник делегації Леонід Кравчук додав: "Українська сторона робитиме все для того, щоб не допустити зриву перемир'я на Донбасі", - сказав він.