95698582 unian 772292Президент Петро Порошенко призначив Ткачука Олександра Анатолійовича начальником Управління Служби безпеки України у Львівській області. Про це йдеться в указі, опублікованому на сайті президента сьогодні, 3 травня.

До цього Олександр Ткачук займав посаду керівника апарату голови СБУ.

Управлiння Служби безпеки України у Львiвськiй областi очолював Віктор Андрейчук (був призначений Указом Президента України від З квітня 2014 року).

"Змінено керівників органів СБ України: звільнено в 7 та призначено в 6 областях (Львівська, Одеська, Харківська, Житомирська, Вінницька, м. Київ та Київська область).

Категорично незрозуміла політико-правова конструкція, коли призначення керівників обласних управлінь СБУ -- прерогатива Глави держави; до прикладу, в США Президент призначає тільки Директора ФБР, аж ніяк не заступників Директора і точно не керівників ФБР в штаті Техас чи Вашингтон.

Так чи інакше, можна порадіти, що відтепер територіальні органи спецслужби в нас принаймні не очолюють вихідці з КДБ УРСР. А начальнику Управління СБ України в Львівській області полковнику (поки що) Ткачуку побажаємо оперативної удачі та наснаги в роботі. Її тут дуже багато, просто в Києві не все знають", - прокоментував призначення екс-нардеп Юрій Михальчишин, який працював у СБУ.