5f1246a4 6df4 4ca4 940b 80f18eb4aba1 cx0 cy8 cw0 w1597 n r1 st
з архіву Ганни Гринівої
Джазова музикантка з Німеччини, українка за походженням Ганна Гриніва планувала презентацію свого альбому у Львові. Але карантин вніс корективи. В Україні вона зняла свій дебютний кліп із українською командою. Прем’єра буде вже після пандемії. Про це пише Радіо Свобода

«Це вперше знято кліп у Львові. Були думки про запис у Берліні, але приїхати у Німеччину сьогодні українській команді складніше і тому ми тут зняли. Я живу 18 років у Німеччині і хочу поширювати українську пісню. Виступаю в Німеччині у джазовій аудиторії, мене знають там, а ось в Україні – ні. Мені дуже хотілося сюди приїхати. Намагаюсь у джазовому напрямку використовувати впливи української фольклорної музики», – говорить Ганна Гриніва.

Любов до української мови, пісні Ганна пояснює своїм українським походженням. Хоча у дитинстві чула переважно російську мову, якою розмовляли її батьки. Мама Ганни – з Узбекистану, татова родина – з Львівщини. Дідуся Ганни, через зв’язки з УПА, у 40-х роках сталінський режим заслав у Сибір, де він зустрів свою дружину з Білорусі. Тато Ганни народився в Сибіру. Ще малий з батьками приїхав в Україну, на Київщину. Власне звідти і Ганна Гриніва.

«Бабуся говорила трішки білоруською, вживала російські слова, мама не вміла розмовляти українською, тому вони з татом говорили російською, спілкувалась з людьми в селі українською. Мені дуже подобається українська мова. Вона співуча, а я співаю все життя», – розповідає Ганна. - Коли співаю українською мовою, то краще вмію промовити до людей. Українська мова – це і є мій дім, це моя родина. Для мене це така власне життєва місія – гармонійно поєднати музику, яка мені дуже подобається, і музику, яка належить до мого життя, яку несу в собі. Для музикантів автентичність дуже важлива штука. Багато є артистів, які хочуть щось робити, мають круті ідеї, але в кінці залишається те, що робиш щиро. Для мене – це щира справа: я люблю співати українською», – зазначає Ганна Гриніва.

Музикантка хоче познайомити українського слухача зі своїми піснями, новим альбомом і співом, частіше тут бувати з концертами, як тільки завершиться карантин.8c32566e 6799 4744 9396 9da1c8564f2d w1597 n r0 st