16864277 1862339200711807 521646346286288502 nШевченківський районний суд Львова сьогодні переніс на 12 травня, 15.00 годину, розгляд справи львівського хірурга, добровольця Костянтина Василькевича, якого звинувачують у хабарництві.

 "Суддя не зміг, уже втретє, винести рішення і переніс засідання на 12 травня, 15.00 годину", - повідомив Форпосту підозрюваний.

"Якщо обласне управління боротьби з економічною злочинністю залучає своїх працівників, свій штаб на боротьбу і переслідування людей, які дістають у кілька разів меншу зарплату, то це ляпас спільноті медиків, це ляпас всьому суспільству", - говорить Форпосту Костянтин Василькевич.

За його словами, ця справа тягнеться із липня 2016 року. Адвокатам важко захищати Костянтина, оскільки важко знайти свідків, які могли б свідчити у цій справі, бо йдеться про злочин на величезній території у 14 га. "Справу намагаються склеїти", - каже Костянтин.

"У нас поїзди із лісом їдуть за кордон, відбуваються інші корупційні злочини...", - обурюється Костянтин і додає - де були ті всі борці з корупцією у 2014-му, коли треба було захищати державу.

Він говорить, що за роки своєї роботи доводилось у різних умовах працювати, оперувати безкоштовно, використовувати власні медикаменти і тепер медику вищої категорії роблять такі звинувачення...

Нагадаємо, львівського хірурга, ангела охоронця добровольчих батальйонів "Азов" та "СІЧ" Костянтина Василькевича звинувачують у хабарництві. 

"Маю єдину провину - врятував життя мусорському клієнту, який мав померти від напруженого пневмотораксу та пневмомедіастуму. Але пацієнт після проведених операцій вижив і виконав роль Іуди Іскаріота! Через 6 днів після виписки закинув мені фарбовану "куклу" з купюрами», - повідомляв Костянтин Василькевич.

У коментарі Форпосту він зізнався, що навіть не здогадується, за що йому так «віддячили». «Я хірург. Витягав кулі на Майдані. Під час війни став першим начмедом «Азову», де пройшов шлях від визволення Маріуполя до боїв під Іловайськом, згодом — батальйону «Січ». Після повернення з війни не зміг мовчати... Я направду не знаю за що... Чи за те, що опублікував у закритій групі матеріал про начальника УБЕЗУ Галаза, якого нагороджував Янукович за сумлінну службу, чи може за те, що ввійшов до складу страйкового комітету медпрацівників... Пацієнт, який мені закинув в кишеню фарбовані купюри,  був 6 днів як виписаний додому, його виписка 6 днів лежала в кабінеті старшої медсестри... Я ніколи не вірив в те, що наші «органи» здатні на такі підстави», - розповів Костянтин Василькевич.

За словами хірурга, у пацієнта був напружений пневмоторакс, пневмомедіастинум, і він би помер без операційного втручання. "Справу двічі Шевченківський райсуд відправляв назад в прокуратуру, бо обвинувальний акт не відповідав вимогам. Але прокурори подали апеляційну скаргу, яку апеляційний суд задовольнив і тепер справа скерована на новий розгляд", - додав Костянтин Василькевич.