fc8f0b2bb1e4ec3dbf3becdcf407e451Після вступу у дію Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних всі органи влади матимуть список громадян, які ухиляються від військової служби. Про це в коментарі ІА Дивись.info розповів львівський обласний військовий комісар Олександр Тіщенко.

«Це буде щось подібне до системи «Гарт», де є  автоматичний обмін інформацією між різними органами влади. Ми формуємо списки тих, хто ухиляється. Така база даних буде і в поліції. Де б не виплило певне прізвище, поліція зобов’язана розшукати і доставити у військкомат, під цей реєстр виписана постанова Кабміну, там все чітко прописано.

Наприклад зловили порушника ПДР, пробили по базі, а він в розшуку. І в все, будь ласка у військкомат, відразу доставляють. Це стосується будь-якого правопорушення. Приймають тебе на роботу – довідку з військкомату. Якщо прийняли без нас, і не повідомили, на керівника підприємства буде складатися протокол. Два протоколи, а потім кримінальна  відповідальність», – розповів військовий комісар.