30042020 ivlУ Львівській лікарні швидкої допомоги продовжують рятувати 33-річну породіллю, яка через ускладнення коронавірусу втратила дитину.Про це йдеться у випуску ТСН.Ранок

Стан вагітної погіршився наприкінці серпня. Її шпиталювали до пологового відділення з підозрою на CОVID-19. ПЛР-тест виявився позитивним. Діагностували також двобічну пневмонію. На 31-му тижні вагітності львів'янку перевели до реанімації та під’єднали до апарату штучної вентиляції легень. Та за два дні серце дитини припинило битися.

Нині, за словами лікарів, породілля перебуває у стабільно тяжкому стані.

"На превеликий жаль, врятувати дитинку не вдалося, він загинув внаслідок гіпоксичного ураження, тобто насичення киснем крові було недостатнім для життєдіяльності плоду", - розповів ТСН заступник головного лікаря Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги Іван Міськів.

Як повідомлялося раніше, стан жінки погіршився ще 24 серпня. 1-го вересня з підозрою на COVID-19 її доправили до пологового будинку №1, що на вул. Мечникова.  8 вересня жінку перевели до реанімаційного відділення лікарні швидкої медичної допомоги, де їй продовжили лікувати пневмонію. Та вже 10 вересня під час УЗД медики зафіксували відсутність серцебиття в дитини.