Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/2020/202/арварв.jpg'
There was a problem loading image 'images/2020/202/арварв.jpg'

арварв8 вересня близько 16:00 у Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького презентували книгу «Слов‘янськ. Початок війни». Автор - Артем Шевченко - зібрав спогади та фото очевидців кривавої битви за місто Слов'янськ на Донеччині у 2014 році.

Як передає 032.ua, бої за Слов'янськ у квітні - липні 2014 року називають початком гібридної збройної агресії Росії на українському Донбасі. Російські керівники підрозділів вторгнення розраховували на повторення ситуації з анексією Криму, але українська влада розпочала антитерористичну операцію. У ході боїв за Слов'янськ було кілька штурмів, зі знищенням сепаратистських блокпостів, захопленням українських військових у полон, самопроголошеним миром зі сторони бойовиків та випадковими цивільними жертвами.

5 липня 2014 року Слов'янськ офіційно звільнили від сепаратистів та підняли над містом український прапор. Із 2016 року цей пам'ятний день відзначають на державному рівні. І якраз про запеклу боротьбу українських військових згадує директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко у своїй книзі, яку видали у харківському «Фоліо».

На презентацію прийшли родини загиблих воїнів, історії яких описані у книзі, а також родичі Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького та івано-франківських міліціонерів-спецпризначенців, що загинули 29 травня 2014 року у збитому над Слов’янськом вертольоті.

Нагадаємо, що 22 серпня у Парку Культури відбулася презентація великого тритомного видання споминів родин загиблих українських воїнів у війні на Донбасі. Також на території парку розвісили 155 портретів полеглих воїнів.