zabudoviСьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради вкотре затвердив рішення з питань містобудування. Йдеться про затвердження п'яти дозвільних документів для забудов чи реконструкцій.

Зазначимо, що у коментарі Форпосту керівник ДАБІ у Львівській області Роман Желих роз'яснив, що відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», містобудівні умови та обмеження мають надаватись уповноваженим органом з питань містобудування і архітектури, тобто департаментом містобудування ЛМР, а у Львівській міськраді містобудівні умови та обмеження видає виконавчий комітет, що суперечить Закону України.

Посадовець звернув увагу, що члени виконавчого комітету у більшості є людьми без будівельної освіти, які не вміють читати містобудівного розрахунку на об’єкти будівництва, містобудівної документації (генерального плану, детальних планів територій та зонінгів), "тому ми маємо масу порушень під час видачі містобудівних умов та обмежень, які в подальшому породжують незаконні будівництва у нашому місті", - зазначав Роман Желих.

При цьому він уточнив, що прокуратура в інтересах держави через суд може подати позов про скасування ухвали ЛМР, якою було затверджено порядок видачі цих містобудівних умов та обмежень, який йде всупереч чинному законодавству України. 

Зазначимо, що виконком Львівської міськради сьогодні затвердив зокрема і рішення про внесення змін до містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, затверджених наказом директора департаменту містобудування від 08.04.2015 № 119.

Йдеться про зміну площі ЖК «Монако» на Куліша, 36, що збудований компанією «Ріел», що біля ТЦ "Форум-Львів". Головний архітектор Львова на зауваження щодо поверховості і зовнішнього вигляду будинку, як передає Львівський портал, зазначив: «Це було звернення прокуратури на багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вулиці Куліша, 36. Цей квартал іде на підвищення…Цей будинок є достойний».

Нагадаємо, що до складу виконавчого комітету ЛМР входять Садовий Андрій Іванович, Забарило Анатолій Юрійович, Литвинюк Марта Василівна, Бабак Сергій Богданович, Васьків Геннадій Володимирович, Дацків Ростислав Михайлович, Москаленко Андрій Олександрович.